TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
İzmir Fırıncılar Odası yöneticileri, üyelerinin yaşadığı sıkıntıları yerel yöneticilere aktarıyor. İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya sıkıntı ve çözüm önerilerini içeren dosyalar sunan oda yöneticileri, yerel yönetimlerle yapılacak koordineli çalışmalarla bunların önüne geçmeyi hedefliyor.

İzmirli fırıncıların en çok, ruhsatsız çalışan fırınlar ve şenre dışarıdan sokulan kalitesiz ekmeklerden şikayetçi olduğunu kaydeden Oda Başkanı Fikri Sırtı, “İlk etapta İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı ziyaret edip sorunları aktardık. Sorunlarımıza duyarlılık gösterdiler. Metropoldeki tüm ilçe belediye başkanlarına da sorunlarımızı aktarıp ortak çalışma ortamları yaratacağız. Bu sorunların çözümü için yerel yönetimlerin desteğini almamız şart. Ayrıca yaşanan sıkıntılar, İzmir halkının sağlığını da doğrudan tehdit ediyor.” dedi.

‘AİLENİZE HAYVAN YEMİ YEDİRMEYİN’

Sokak aralarında açıkta satılan ekmeklerin hijyenik olmadığını söyleyen Sırtı, “Kışın çamurun, yazın tozun içinde satılıyorlar. Manisa ve Salihli ağırlıklı olmak üzere kentdışından gelen ekmeklerin nasıl, hangi koşullarda üretildiği, içine ne koyulduğu da belli değil. Geçen aylarda Manisa’da haşerelerin sardığı, koyunların da bulunduğu hayvan damında üretilen ve renklenmesi için içine hayvan yemi karıştırılan ekmeklere el koyuldu. Bu ekmekler İzmir sokaklarında, ‘Salihli ekmeği’ adı altında satılıyor. Bu noktada tüketiciler de duyarlı olmalı, sokaklarda satılan bu ekmeklere rağbet etmemeli. Kendi ailesine, hayvanlar için hazırlanan besinleri yedirmemeli.” diye konuştu.

‘MÜHRÜ SÖKÜP ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORLAR’

Ruhsatsız ekmek üreterek üyeleriyle haksız rekabete giren işletmelere de göz açtırmayacaklarını belirten Fikri Sırtı, “Bir işletmenin ekmek üretebilmesi için GSM Ekmek Üretim Ruhsatı alması gerekiyor. Maalesef pek çok unlu mamul üreten işletme, ruhsatı olmadan aynı işletmede ekmek de üretiyor. Bu da camiamızda haksız rekabet yaratıyor.” dedi. Ruhsatsız ekmek üretenlerin kaliteyi de düşürdüğüne dikkat çeken Oda Başkanı Sırtı, “Küçük bir dükkan kiralayan, elektrik bağlatan herkes ekmek üretmeye kalkıyor. Ruhsatsız işletmelere karşı savaş açtık. Tüm ilçe belediye başkanlarımızı ziyaret ederek, tespit ettiğimiz ruhsatsız ekmek üreten fırıncıları bildirdik. Bunların bir kısmı kapandı veya mühürlendi. Mühürlendiği halde söküp çalışanlar var, bunlarla da hukuki mücadele başlatıyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim