Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Rusya’da İnşaat ve ev malzemeleri ticareti ile uğraşan Rus işadamları ticari amaçla geldikleri Türkiye’de Bursa ve İnegöl ilçesinde piyasa araştırması yaptı.

Bursa da çeşitli Termal tesisleri ve İnşaat malzemeleri üreten firmaları ziyaret eden Rus iş adamları heyeti daha sonra İnegöl Sanayici ve İş adamları Derneği İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı ile birlikte İnegöl Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Adarad döküm fabrikasına giderek fabrika ve ürettikleri ile ilgili yetkili A. Orkun Erol’dan bilgi aldı.

Türkiye ye defalarca geldiğini söyleyen Rus İşadamları heyeti başkanı Aleksandır Sloboda, "Biz Ruslar için Türkiye sadece Antalya’dan ibaret değildir. Bursa’ya ve İnegöl’e ilk defa geldiğini ancak Bursa’nın sanayisi çok gelişmiş, otomotivde ise adeta merkez olmuş. Termal tesislerinin çokluğu ve kalitesi dikkatimizi ve ilgimizi çekti, Bursanın yer altı sıcak suları ve Termal tesisleri, Rusların yatırım ve Turizm anlamında dikkatini çekecek kalitede." dedi.

Rusyanın Rostovo-on-don şehrinden Bursamıza ve İnegölümüze ilk defa gelen Rus işadamlarını Bursa’daki termal tesisleri ile inşaat, yapı malzemeleri üreten firma ve kuruluşları gezdirdiklerini ifade eden İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı, "Rus İşadamlarımızı İnşaat malzemesi olarak da değerlendirilen döküm radyatör, kazan ve doğal gaz ürünlerini yakından görme ve incelemelerde bulunmak için İnegöl’deki Adarad tesislerini gezdirdiklerini Dolayısıyla Döküm fabrikasının üretimle ilgili yetkililerden bilgi aldık." dedi.

Editör: TE Bilisim