ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Karabük'ün Yenice ilçesinde vatandaşların namazlarını cemaatle camide kılmalarını teşvik etmek için başlatılan 'Sabah Namazını Camide Cemaatle Kılalım' kampanyası yoğun ilgi görüyor. Namazını camide cemaatle kılan vatandaşlara kahvaltı ikram ediliyor.

        Yenice Müftü Vekili Mehmet Kemal Balcılar, yaptığı açıklamada, başlattıkları kampanyaya halkın ve cami cemaatinin yoğun ilgisinin olduğunu gördüklerini söyledi.

        Görevlilerin de desteğiyle Özal ve Kalaycılar, Uzunkum camilerinde her cuma günü sabah namazına gelen cemaate kahvaltı ikram edildiğini kaydeden Balcılar, "Bu ikramların karşılanmasını sağlayanları ve öncülük edenleri tebrik ediyorum. Tabii bu bir maddi ikramdır. Bir de bunun manevi ikram boyutu vardır. Bir hadis-i şerif de Peygamber Efendimiz (sav), 'Kim sabah ve akşam namazına mescide giderse, Allah (cc) her gidişinde o kimse için cennette bir ikram hazırlar.' buyurmuştur. Rabbimizin bu ikramı her şeyden önemlidir. Sabah namazlarına camiye gelenler bu manevi ikramlara, lütuflara nail olmaktadırlar. İlçemizdeki hemen her camide görevlilerimizden aldığımız bilgiye göre vakit namazlarına ve sabah namazlarına katılımın arttığını görmekteyiz. Yaptığımız bu kampanyanın, sabah namazına davetin amacına ulaştığını görmek bizleri ziyadesiyle memnun etti." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim