TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Çankırı'nın Şabanözü Kaymakamı Cuma Çotu, ilçede başlattığı 'Kan Kardeşliği' isimli proje ile kamu kurum temsilcilerini şehit ailelerine zimmetledi.

Kaymakam Çotu, yaptığı açıklamada, ilçeye geldiğinde şehit ailelerini ziyaret etmek istediğini, kendisine üç-dört kişinin söylenmesi üzerine de araştırma yaptıklarını belirterek, "Yaptığımız araştırmalarda, 12 tane şehit ailemizin olduğunu tespit ettik. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da, şehit ailelerini yemeğe davet ettik. Yanlarına da bütün kurum müdürlerimizi çağırdık ve orada gönüllü olan kurum müdürlerimiz ile, şehit ailelerimizi ve gazi ailemizi birebir kan kardeşi ilan ederek birbirlerine zimmetlemiş olduk." dedi.

Amaçlarının şehit ailelerine manevi destek vermek olduğunu ve şehit ailelerinin sadece bayram günlerinde hatırlanmaktan dolayı şikayetçi olduklarını belirten Çotu, şu ifadeleri kullandı: "Bu insanlar canlarını, çocuklarını, bu vatan için vermiş, feda etmiş. Geriye de acısını çekmek onlara kalmış. Biz de istedik ki, devletin ilçedeki temsilcisi olarak kurum müdürlerimizle beraber şehit ailelerimizin gazi ailelerimizin yanında olalım. Onların sıkıntılarını paylaşalım. Onlarla kardeş olalım. Bu proje sayesinde onların her türlü sıkıntıları bize ulaşıyor. Bizim yapacağımız bir şeyler varsa biz kendimiz yapıyoruz, yapamayacağımız, sayın valimizin destekleri lazımsa ya da başka bir il müdürümüzün desteği lazımsa onlarla da birebir irtibata geçip bu sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz."

Kaymakam Cuma Çotu'nun kendisi ile eşleştirdiği Şehit Murat Somuncu'nun annesi Fatma Somuncu da, yapılan projeden dolayı mutlu olduklarını dile getirirken, "Kaymakamımızdan Allah razı olsun, bu ziyaretleri bizi çok memnun etti. Sıkıntılarımızı dinledi, duygularımızı paylaştı. Bizi mutlu etti" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim