Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
KOBİ’lerin afetlere hazırlık ve direncinin desteklenmesi amacı ile geliştirilen Sağlam KOBİ Projesi, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Adana Ticaret Odası işbirliği ile Adana’da faaliyet gösteren KOBİ’lerle buluştu.

Türkiye UPS Vakfı, Dünya Ekonomik Forumu, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği ve yerel paydaşların desteği ile yürütülen projenin etkinliğinde konuşan ÇKA Planlama ve Programlama Birim Başkanı Murat Torun, afetlerin maddi ve manevi kayıpların yanı sıra üretimin durmasından kaynaklanan ekonomik kayıplara da yol açtığını söyledi. Torun, Sağlam KOBİ etkinliği ile afet meselesinin KOBİ’lerin aklında yer etmesini sağlayıp, farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ercan Özgür, dernek olarak projeye destek vermelerinin sebebini dünya çapında takip edilen projenin ilk defa Türkiye’de uygulanması olarak açıkladı. Sağlam KOBİ projesi ile işletmelerin afetlere hazır hale gelmesini amaçladıkları belirten Özgür, proje kapsamında işletmelere risk planlarını hesaplatıp, eğitim verdiklerini ifade etti.

UPS Türkiye İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeni Kerem Gök de, ekonomide iş sürekliliğinin sağlanması için KOBİ’lerin ayakta kalmasının gerekli olduğuna vurgu yaptı ve bu kapsamda projenin büyük önem taşıdığını söyledi.

Adana’da faaliyet gösteren KOBİ’lerin katıldığı eğitimde proje kapsamında geliştirilen 'afet direnç testi, 20 ipucu ve araç seti' katılımcılara tanıtıldı. Ayrıca işyerlerinin olası bir afete karşı nasıl hazırlanmaları gerektiği konusunda bilgi verildi.

Editör: TE Bilisim