YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Malatya'da Sağlık Caddesi'nde başlatılan dönüşüm çalışması çerçevesinde, 700 metre uzunluğundaki caddenin genişliği 7 metreden 11,5 metreye çıkartılacak.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sağlık Caddesi'nde başlatılan yeniden düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Belediye başkan yardımcıları Ahmet Ceyhan, Hasan Atay, Selim Pilten ile bazı daire müdürlerinin de katıldığı inceleme gezisinde, çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Çakır, Sağlık Caddesi'nin ilin en önemli bulvarlarından biri olduğunu belirtti.

Bölgede yağmur suyu drenaj hattının ilk defa yapıldığını vurgulayan Başkan Çakır, “Bölgemizin önemli sorunlarından biri yağmur sularının çoğalarak ulaşımı zorlaştırmasıydı. Vatandaşlarımız, bundan olumsuz etkileniyordu. Caddemiz ve sokaklarımızla birlikte bu bölgede 3 kilometre civarında yağmur suyu drenaj hattı yapacağız. Sağlık Caddesi boyunca elektrik hatları yeraltına alınıyor. Yağmur suyu drenaj kanalları yapılıyor. Cadde üzerinde yol hattında kalan bir kısım ağaçlarımızı sökerek başka yerlere dikiyoruz. Ömrünü doldurmuş, formu bozuk ağaçları ise kaldırıyoruz.” dedi.

Sağlık Caddesi’nde sürdürülen altyapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra, cadde boyunca kaldırımların da baştan sona yenileneceğini belirten Başkan Çakır, “Kaldırım düzenleme çalışmalarının yanısıra, aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmaları da yapacağız. Caddemizi, Malatya’ya yakışır, güzel ve modern bir görünüme kavuşturacağız.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim