MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Nevşehir’deki bütün kamu ve özel sağlık kurumlarında oluşturulan 'Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi' üyelerine yönelik olarak düzenlenen sağlık çalışanlarının güvenliği ile ilgili eğitimler başladı. Hasta ve hasta yakınları tarafından sağlık çalışanlarına yönelik olarak gerçekleştirilen saldırılar ile çözüm yollarının ele alındığı eğitimin sonunda sağlıkçılardan da görüş ve önerileri alındı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan '2012/23 Sayılı Çalışanların Güvenliğinin Sağlanması' hakkındaki genelge gereği, kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında Çalışan Hakları Birimleri kuruldu. Ardından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılması istenen zorunlu eğitimlere geçildi.

Eğitimlerin ilki, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda ildeki tüm 'Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi' sorumlularının katılımıyla Ürgüp Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sezer Özdemir başkanlığında gerçekleştirilen eğitim programına, sağlık yöneticileri, komiteler, kalite birimleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Hemşire Yeliz Savcı tarafından 'Çalışan Güvenliği Genelgesi', Hasta Hakları İl Koordinatörü İbrahim Eroğlu tarafından 'Hasta Hakları', Nergis Melike Özmen tarafından 'İletişim Becerileri', Psikolog Fatma Çakır Çalışkan tarafından 'Öfkeli Hasta ve Hasta Yakını ile İletişim', Sosyal Çalışmacı Fatma Ertuğrul tarafından 'Öfke Kontrolü', Psikolog Mustafa İşçi tarafından Sorunlu Hasta Hasta Yakını Tanıma/Çatışma' ve Sosyal Çalışmacı Mustafa Yazgan tarafından 'Şiddet Davranışına Karşı Tedbir Alma Yöntemleri' konularında sunum gerçekleştirildi.

Eğitime sağlık çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, eğitim sonunda yapılan anket ile de sağlık çalışanlarının şiddet olaylarının engellenmesine yönelik görüş ve önerileri alındı.

Her ay bir kurumda yapılacak eğitimin ikincisinin 14 Mart 2013 tarihinde Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi'nde düzenleneceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim