LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Bayburt'ta 14 Mart Tıp Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, Bayburt Kamu Hastaneleri Genel sekreteri Dr. Hulki Aşır, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Esra Gavgalı Baki ve Sağlık-Sen Sendikası Bayburt şube Başkanı Fikret Lökoğlu’ndan oluşan heyet Bayburt Valisi Hasan İpek’i ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hasan İpek, Tıp Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Yaşam için temel şart ve Anayasal bir hak olan sağlığın insan ve insan hayatına verilen önemin bir göstergesi olduğunu belirten Vali İpek şunları kaydetti:"İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi, sağlıklı bireylerin yetişmesi için en büyük görev ve sorumluluk hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızındır.
Son yıllarda ülkemizde sağlık alanında uygulamaya konulan stratejiler sayesinde bugün Tıp alanında dünyada söz sahibi olan ülkeler arasında yer almaktayız. İlimizde 150 yatak kapasitesine sahip Devlet hastanemiz 45 uzman hekimimizle, Kasım 2012’de açılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz Başhekimimiz ve 6 diş hekimimizle hizmet vermektedir. 50 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi Haziran ayı içerisinde hizmet vermeye başlayacaktır.
Bayburt’un her köşesine zamanında sağlık hizmeti götürebilmek için 7 adet 112 Acil Kurtarma İstasyonu, 26 adet Aile Sağlığı Merkezi, 21 adet Sağlık Evi ve 1 adet Halk Sağlığı Laboratuvarı halkımıza hizmet vermektedir. Yine ilimizde yatağa bağımlı hastaların kendi evlerinde ve aile ortamında tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarını sağlamak üzere Evde Bakım Hizmeti verilmektedir.
Herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmeti verilmesi felsefesiyle fedakarca hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum."

Editör: TE Bilisim