ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Etkin Şehir’ projesi kapsamında yürütülecek olan ‘Önleyici aile’ programına, proje ortağı olan Aile Akademisi Derneği Başkanı Mücahit Gültekin’in sunumu ile başlandı. Gültekin, "Sağlıklı aile sağlık toplum demektir." dedi.

    Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Gültekin, çocuk, genç ve ebeveynler arasındaki bağların iç ve dış etkilerle zayıfladığını, kültürel, sanatsal, sosyal ortamların bağları güçlendirici projelerle donatılmasının önemli olduğunu belirtti. Türkiye’de boşanma oranının yüksekliğinin, madde bağımlılığının katlanarak genişlemesinin, bedenen ve ruhen iyi olma koşullarının kötüleşmesinin aileyi her açıdan tehdit ettiğini kaydeden Gültekin, “Sağlıklı aile sağlık toplum demektir. Bu bağlamda önleyici aile kavramı, tehlike ortaya çıktıktan sonra ‘koruyucu aile’ değil; tehlikenin ortaya çıkmasını engelleyen, sorunlara temelden müdahale etmeyi ifade eden bir programı içermektedir.” şeklinde konuştu.

    Programa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışan psikolojik danışmanlar, proje ortaklarının kadın temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim