Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nuripazarbaşı bölgesinde 2 bininci evin yıkım çalışmasına katıldı.

Kentsel dönüşüm alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek gösterilen ve takdir toplayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm alanında bir taraftan önceden yapılmış konutlar, bir taraftan yıkılacak ve yıkılan çarpık yapılar ile diğer taraftan ise yeni yapılan konutlar olmak üzere 4 ayrı çalışmayı birden görmenin mümkün olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmasında önemli bir noktada olduklarını kaydeden Başkan Tahmazoğlu, Nuripazarbaşı bölgesinde Çamlıca, Sakarya ve Özdemirbey Mahallelerini kapsayan alanda modern yaşam alanları oluşturmak adına bu güne kadar 2 bin konut yıktıklarını ifade etti.

Her gün ortalama 20 evin yıkımını gerçekleştirdiklerini dile getiren Tahmazoğlu, "Bir tarafta yıkarken bir taraftan da yapmaya devam ediyoruz. Şuan Beledi olarak hedeflediğimiz 5 bin konutun inşaatı hızla devam ediyor. Etiler 296 ve Serinevler 300 konuttan sonra şimdi Mavikent’te 2340 konutun inşasına devam ediyoruz. Diğer taraftan Çamlıca konutları dediğimiz Nuripazabaşı’nda bin 71 tane konutun birinci etabı olan 379 tane konutun inşaatına başladık." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim