Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Bosna Hersek’in Gorajde Belediyesi ile kardeş belediye olmak için karşılıklı iyi niyet protokolü imzaladı.

Protokol imza törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gorajde Belediye Başkanı Muhammet Ramoiç, Şahinbey’in kardeş belediyesi Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Gorajde, Müftüsü Hamet Esendiç, Gaziantep Müftüsü Ahmet Bulut, 3 belediyenin başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı.

Gorajde Belediyesi ile imzalanan protokolün kâğıt üzerinde kalmayacağını ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Karşılıklı olarak, kültürel, ekonomik anlamda da karşılıklı iş birliğini geliştireceğiz." dedi.

Gorajde Belediye Başkanı Muhammet Ramoiç ise 1992 yalından 1995 yılları arasında yaşanan katliamlar karşısında Türkiye'nin yaptığı yardımları unutmayacaklarını vurguladı. Ramoiç, "Aslında biz çok şanslıyız. Çünkü bizim hem Bosnamız, hem de Türkiyemiz var. Ama burada yaşamak o kadar kolay değil. Bosna Hersek 1992 yalından 1995 yılına kadar tarihinin en kanlı savaşını yaşamış ve sizin bize yaptığınız yardımları hiçbir zaman unutamayacağız. Bosna’yı unutmayın Bosna sizlere emanet.” diye konuştu.

Gorajde Belediyesi ise 3 yıl önce kardeş olduklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, özellikle Ramazan ayı etkinliklerinde Gorajde’den heyetler ile programlar düzenlediklerini kaydetti. Ak, "Onların da önem verdikleri bir festival var. Biz de onların festivallerine heyetler göndererek eşlik ederiz. Gorajde’de planlamış olduğumuz İslam Kültür Merkezi çalışmamız var, şu anda ihale aşamasında. Buna benzer projeler inşallah daha da gelişebilir, bir adım olabilir. Bu birlikteliğimize Şahinbey, Gorajde ve Keçiören birlikteliğinin güzel bir neticesi olur inşallah” açıklamasını yaptı.

İmza töreninin ardından, Başkan Tahmazoğlu, Başkan Ramoiç ve Başkan Mustafa Ak’a günün anısına hediye takdim ederken, Ramoiç’te Tahmazoğlu’na Gorajde’de bulunan bir caminin tablosunu hediye etti.

Editör: TE Bilisim