MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Gaziantep savunmasının önemli isimlerinden Şahinbey, şehit edilişinin 93. yıldönümünde düzenlenen anıldı.

Şahinbey Anıtı'nda düzenlenen anma törenine Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Garnizon Komutanlığı temsilcisi, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl MüdürüYahya Şahan, Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, gazi ve şehit yakınları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, İl Jandarma Komutanlığı'ndan gelen bir manga asker tarafından saygı atışı yapıldı. Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Kaymakam Uğur Turan, Garnizon Komutanlığı ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından Şahinbey anıtına buket sunumunun ardından konuşmalara geçildi.

Kaymakam Uğur Turan, Gaziantep kurtuluş mücadelesinde kahramanlık destanı yazan Şehit Şahinbey ve silah arkadaşlarını saygı ve minnet ile andıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey konuşmasında, Gaziantep kurtuluş mücadelesinin önemli isimlerinden biri olan Şahinbey’i rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, huzur dolu bu günlerin bu kahramanlara ve şehitlere borçlu olduklarını belirtti.

İlçenin de adını aldığı Şehit Şahinbey’i Şehit edilişinin 93. yıldönümünde anıt mezarı başında bir kez daha anmanın onur ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,“Kurtuluş Savaşı ve Antep Müdafaası halkımızın düzenli orduya karşı verdiği toplu ve onurlu bir mücadeledir. Şahinbey’le birlikte Şehitkamiller, Karayılanlar ve 6 bin 317 şehidimiz bu vatanın bir karış toprağını düşmana vermemek için mücadele etmiştir. Hepsinin mekanı cennet olsun.” dedi.

Konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından Antep Harbi'ni anlatan şiir ve türküler seslendirildi. Törende daha sonra resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, Şahinbey Müftüsü Musa İmamoğlu’nun dua okunması ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim