LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Şahinbey Belediyesi, 'Temiz Çevre Sürdürülebilir Yaşam Projesi' kapsamında çevre bilinci aşılamak, doğayı sevme ve koruma bilinci oluşturma adına, ilçenin değişik bölgelerinde kurduğu stantlarda vatandaşlara ücretsiz ağaç dağıtıyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen, finans desteği İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan 41 bin ağacın toprakla buluşacağı proje kapsamında, ilçe genelindeki okul bahçelerine dikilmek üzere yapılan dağıtımların ardından, vatandaşlara da ağaç dağıtımı devam ediyor.

Yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye olarak yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmasına büyük önem verdiklerini kaydetti. Son 3 buçuk yılda park, sokak ve ağaçlandırma alanlarına 170 bin adet ağaç dikimi yaptıklarını belirten Başkan Tahmazoğlu, ilçe genelinde 344 adet yeni park yaptıklarını dile getirdi. Yeşil Vadi Projesi kapsamında, 1 milyon 700 bin metrekare alana sahip Türkiye’nin en büyük parkını yapacaklarını vurgulayan Tahmazoğlu, Güneykent Mahallesi'nde de 180 bin metrekare alana yeni mesire alan çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Tahmazoğlu, "Çevre bilinci oluşturmak amacıyla başlatılan 'Temiz Çevre Sürdürülebilir Yaşam Projesi' kapsamında, ilçe genelindeki tüm okul bahçelerine dikilmek üzere okullarımıza ağaç dağıtımı yaptık. Projemiz kapsamında, semt pazarlarımıza ve halkımızın yoğun olarak kullandığı bölgelere kurduğumuz stantlarımızda vatandaşlarımıza da ağaç dağıtımı yapıyoruz. Amacımız, ilçemizin her bölgesinin ağaçlandırılmasına katkı sağlamaktır.” dedi.


Editör: TE Bilisim