ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
 Tarihin derinliklerinden,Anadolu'nun içlerinden gelen suların ve Türk milletinin değerlerinin sonsuzluğa aktığı deryayla buluştuğu yerdeyiz.Acı ile tatlının,tuzlu ve tatlı suyun, denizle nehrin buluştuğu yerde adeta geçmişte yaşananlarla buluşuyoruz.Bir taraftan Sakarya meydan muharebesini hatırlıyoruz.Sanki kader anı kazanmakla kaybetmek arsında gidip gelen ve mağlubiyetlerin son bulduğu savaştır, Sakarya meydan muharebesi.

Türk milletinin yeniden zaferler kazanmaya başladığı, en önemli tokat haçlı Yunan sürülerine bu savaşta indirilmiştir.Gazi Şükrü şenel dedemin bizzat katıldığı, zaferin hazzını tattığı, bu savaşın hatıralarını çocukken dinlemiştim. AKP'li milletvekilinin Yunan kaynaklarını referans göstererek, ''kurtuluş savaşı yapılmamıştır'' dediği İstiklal savaşında dedem burada savaşmıştır.

Sakarya şiirini Üstat Necip Fazıl Kısakürek'in dillere destan,zamana meydan okuyan dizelerini mırıldanıyoruz.''Sakaryam saf çocuğu masum Anadolu'nun, Divanesi ikimiz kaldık Allah yalnız yolunun'' ve ''Üstüne Sakarya'nın Türk tarihi vurulur'' gibi mısraları ile adeta milli hissiyatı kaybolmamış, Türk evladına dini ve milli sorumluluğunu hatırlatılıyor.Sakarya nehri Tarım yapılan topraklarımızı seyre dalarak, geçmişten geleceğe nazlı ve ebedi akışını sürdürüyor.Nehrin sularının layıkı ile tarımda değerlendirildiğini söylemek mümkün değildir.Şehitlerin kanları ile suladığı topraklarda, adımız sanımız milletimiz silinmesin, ''Şahıslar fani Türk milleti baki'' denilerek, bize emanet bırakılan, ülkemizde artık, Türk milletinin adı ile oynanıyor.

Sakarya nehri adeta boylu boyunca, Türk milletinin yaşadıklarının şahidi, anlayanlara göre dilidir. Nehrin akışından, nimetlerinden yeterince istifade edemeyenler namertlere muhtaç olurlar.Türk milletinin kendine ve İnsanlığa huzur mutluluk veren değerleri deryaya akar gibi geleceğe akmalıdır.''Nehir akar Türk bakar'' sözü hüzünlü halimizi ifade etmemelidir.Silkinerek ''Sırtına Sakarya'nın Vurulan Türk mührünü" iyi okumalı ayağa kalkmalıyız.Karasunun daha önce MHP den seçilen ve AKP ye geçen belediye başkanı diğerleri gibi camiayı üzmüştür.

Gelecek yıllarda geçtiği parti ile değil MHP ile kendini hatırlatmaya çalışacaktır.Çünkü partiler mezarlığında AKP'nin yeri hazırdır.Bütün uğraş ve dayatmalar son çırpınışlar olarak kalmaya mahkumdur.Bu ibretlik parti değiştirme utancını, hüzünle Karasu'da öğrendik.MHP tekrar yeniden şaha kalkacaktır.Zafer Türk milletindir.Türk milletini silmeyi başarmak, nehri tersine akıtmayı denemek gibidir.Nehrin yatağı boyunca, sulama potansiyeli olan ve ülke topraklarında etnik ırkçılara rağmen, ecdat yadigarı Kafkas halkları,Balkan halkları ve dünün zulüm gören mazlumları tek yürek bir aradadır.

Çanakkale ve Sakarya savaşları, birlikte tek bayrak altında,tek devlet ve tek millet olarak direnmenin var olmanın efsane olağan üstü örnekleridir.Tek milletiz! adımız Türk! şanımız Türk! devletimiz Türk!bayrağımız Türk! mazimiz Türk!geleceğimiz ebediyete kadar Türk oğlu Türk olacaktır. Aslı karışık ve aslını unutanları iyi tanıyın, bu huzuru bozmak isteyen ve bölücülük ihalesi alanlara vurun tokadı! Türk milleti sevgi merhamet adalet ve Allah davası için yaratılmıştır. Misafirperverliğinden dolayı Ömer Eser bey kardeşime teşekkür ederim.

Sabri ŞENEL

Editör: TE Bilisim