TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Kötü havalarda enerji hatlarında meydana gelen arızalar sebebiyle pompaların durması sonucu sık sık şehir şebekesine su verilememesi Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Su ve kanalizasyon İdaresi’nin (SAKİ) bir proje hazırladığını söyledi.

    SASKİ’nin projesi doğrultusunda Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş’nin çalışma başlattığını belirten Başkan Toçoğlu, “Proje kapsamında SEDAŞ birkaç hafta içerisinde, Maltepe’den Sapanca Göl Tesisleri’ne yeraltından yaklaşık 10 kilometrelik enerji hattı inşa çalışmasına başlayacak. Ayrıca mevcut 2 hat çalışmaya devam edecek. Enerjiden kaynaklanan su kesintilerini ortadan kaldırıyoruz.” dedi.

    Toçoğlu, Sapanca Gölü’nden alınan suyu elektrik kullanarak önce arıtma tesislerine sonra şehir şebekesine ulaştırıldığını belirterek “Göl tesislerinde su isalesi için büyük pompalar bulunuyor. Bu pompalar şuan 2 enerji hattı ile besleniyor. Sakarya Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda dile getirdiğimiz gibi son kar yağışında enerjiden kaynaklanan sıkıntının üzerine gittik. Ciddi bir enerji yatırımı gerektiren bir çalışma yapmamız gerekiyordu. Biz de hemen bir çalışma başlattık.” diye konuştu.

    Sakarya milletvekilleri ile birlikte Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüştüklerini vurgulayan Toçoğlu, şu bilgileri verdi: "Sağ olsun Bakanımız bizlere tam destek verdiler. SASKİ’de arkadaşlarımız hızla çalışarak bir proje geliştirdiler. SEDAŞ yetkilileri ile bir araya geldik. Kendileri de böyle bir durumun bir daha yaşanmaması için hemen çalışmalara başladı. Proje kapsamında SEDAŞ birkaç hafta içerisinde, Maltepe’den Sapanca Göl Tesisleri’ne yeraltından enerji hattı inşa çalışmasına başlayacak. Ayrıca mevcut iki hat çalışmaya devam edecek. Şehrimiz için çok faydalı bu çalışma için SEDAŞ’a teşekkür ediyoruz. Enerjiden kaynaklanan su kesintilerini bu çalışmayla ortadan kaldırıyoruz.”

Editör: TE Bilisim