LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Hayvancılık bölgesi Burdur’da saman ihtiyacı ve satıcı olmasına rağmen, alan yok. Ülke genelinde saman rekoltesinin düşmesi nedeniyle saman tüccarları Burdur’a akın etti. Fiyatların pahalı olması nedeniyle saman satışı durgun. Alıcılar ise fiyatlardan şikayetçi.

Yeni Sanayi Sitesi'nin alt tarafında saman satan tüccarlar, kanyonda yatıp kalkıyorlar. Eskişehir’den Burdur’a saman satmak için gelen İsmail Sandal, şuan talep olmadığını söyledi. Samanın kilosunu 80-90 Kuruştan sattıklarını anlatan Sandal, "Biz buraya geleli 4-5 gün oldu ama satış yok. Kış günü vatandaş genelde perakende alıyor, toptan alan yok. Biz yerinde 70 Kuruşa alıyoruz ama mazot pahalı, işçi pahalı fiyatlar artıyor." dedi.

Saman almak için gelen fakat fiyatları pahalı bulduğu için geri dönen Selim Uçkan, şuanda hayvancılıktan zarar ettiklerini söyledi. Hayvanlarına saman yerine mısır silajı verdiğini bildiren Uçkan, "Samansız hayvanla zor yer. Mutlaka samandan bir parça atmak lazım. Seneye yağışlar iyi gederse saman artar." şeklinde konuştu.

Farklı illerden yaklaşık 10 kamyon saman satmayı bekliyor. Aralarında 15 gündür bekleyen kamyoncular var.

Editör: TE Bilisim