MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Metro Holding yönetim Kurulu Üyesi Fatih Öztürk Ayvacık’ta yaptıkları bölgenin tek doğa oteli olan Ayvacık Legend Oteli ile birlikte holding olarak turizm alanında yatırımlara başladıklarını söyledi.

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç’i ziyaret eden Fatih Öztürk kendisinin de derneğin bir üyesi olduğunu söyledi. Özellikle son yıllarda Samsun’da büyür bir alanın turizm bölgesi ilan edildiğini bunun da yatırımcıların bölgeye gelmesinde etkili olduğunu belirten Öztürk, “Samsun hem deniz hem de doğa turizmi için önemli bir bölge. Ancak alt yapı eksikleri hızla giderilmeli. Samsun hızla turizm şehri olabilir. Halen yapımı devam eden çok sayıda büyük çapta oteller var. Bu oteller sayesinde ilin en önemli turizm sorunlarından biri olan yatak problemi ortadan kalkar. Ancak tanıtım turizmin en önemli ayağı. Bunu el birliği ile yapmalıyız. Bu konuda şehrin tüm dinamikleri ortak hareket etmeli ve turizm master planı çerçevesinde ortak adımlar atarak bu şehri turizm şehri haline getirmeliyiz." diye konuştu.
Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç özellikle son yıllarda oluşan iklim değişiklikleri sayesinde Samsun’un güneşten daha çok yararlanmaya başladığını söyledi. Tanıtım konusunda çok eksikler bulunduğunu ancak Samsun’a son yıllarda otel alanında yatırım yapan ulusal zincirlerin tanıtımı da artıracağını inandığını söyleyen Dilek Genç, “Her alanda olduğu gibi turizm alanında da sadece eleştiri yapıyoruz ama maalesef olumlu öneri sayısı çok az. Turizm master planı yapıldı değişik toplantılarda tanıtıldı ama hala bundan haberi olmayan çok sayıda kurum ve kuruluş var. Turizm alanında Avrupa Birliği Fonları, OKA teşvikleri, İŞKUR, Çalışma Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın yatırımcıya yönelik son derece cazip teşvikleri var ama ilgilenen bile yok. Biz dernek olarak AB’ya cansimidi adı altında proje hazırladık. 220 bin avro hibe aldık ve son yıllarda cankurtaranlar sayesinde ölüm oranlarında hızlı bir azalma var. İyi proje sahipsiz kalmıyor. Ortak akılla hareket etmeliyiz." dedi.

Editör: TE Bilisim