Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Samsun’da iş dünyasında kadınların daha fazla temsil edilmesi için bir grup girişimci iş kadını bir araya gelerek, Samsun Girişimci Kadınlar Derneği'ni (SAGİKAD) kurdu.

        KASİAD toplantı salonunda yapılan ve çok sayıda iş kadının katıldığı derneğin tanıtım toplantısında SAGİKAD Kurucu Başkanı Berrin Şenel, derneğin kuruluş amacı ve yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi. SAGİKAD olarak Samsun’da bulunan kadın girişimcilerin desteklenmesi, girişimci kadın sayısının artırılması amacıyla SAGİKAD’i kurduklarını söyleyen Şenel, derneğin kuruluş amacını şöyle anlattı: “Samsun’da faaliyet gösteren kadın girişimci ve yöneticiler ile yanlarında çalışanların müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmelerini ve meslekî eğitimlerini sağlamak, mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak üzere, meslekî disiplin, ahlâk ve dayanışmayı korumaya yönelik faaliyetler yapmak. Kadın ve gençlerin istihdamının artırılması, kadın girişimciliğinin önündeki sosyal, kültürel ve ekonomik engellerin aşılmasına ve girişimciliğin teşvik edilmesine katkı sağlayacak faaliyetler yapmak. Kadınların ve gençlerin yerel politika ve karar alma süreçlerine katılımını teşvik etmek.”

        Şenel, hedeflerinin SAGİKAD olarak Samsun’da iş dünyasında daha fazla kadın girişimcinin yer alması için çaba sarf edeceğiz. Amacımız toplum yarısını oluşturan kadınların iş dünyasında daha fazla yer almalarını sağlamak ve Samsunlu iş kadınlarını dünyaya açmak olduğunu dile getirdi. Dernek olarak iş dünyasında bulunan kadınların küresel ekonomide daha etkin ve başarılı olabilmeleri için çeşitli etkinlikler yapacaklarını sözlerine ekleyen Şenel, “Dernek olarak kadın girişimcilere yönelik eğitimler, seminerler, konferanslar gibi faaliyetlerimiz olacak. Ayrıca Samsunlu iş kadınlarının yeni pazarlara açılmalarını ve yeni müşteriler kazanlarını sağlamak için yurt içi ve yurt dışı iş gezilerimiz olacak.” diye konuştu.

        Kurucu başkanlığını Berrin Şenel’in yaptığı Samsun Girişimci Kadınlar Derneği yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Bilge Şahin, Meryem Çelik, Nevin Sarı, Sema Bülbül, Semra Akbay ve Semra Güller.

Editör: TE Bilisim