Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Samsun Ülkü Ocakları, kültürel bakımdan donanımlı ve kalemi kuvvetli nesiller yetiştirmek için başlattığı Yazar Atölyesi Projesi'ni bu hafta yapılan ilk dersi ile başlattı.

        Programa Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Mehmet Batuhan Örs, MHP İlkadım İlçe Başkanı Köksal Şimşek, TÜRKAV Samsun Şube Başkanı Muharrem Yıldırım, Türk-Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Türk Ocağı Samsun Şube Başkanı Prof.Dr.Kaya Tuncer Çağlayan, Ülkü Ocakları İlkadım İlçe Başkanı Erdem Erdoğan, Atakum İlçe Başkanı Alperen Karabacak’ın yanı sıra Ondokuzmayıs Üniversitesi öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri ve Samsun halkı katıldı.

        İskender Öksüz ve Emine Işınsu’nun konuşmacı olarak katıldığı dersin konusu 'Yazı Sanatı', 'Kitapların Yazımında, Öncesinde ve Sonrasında Yazarların Hayatına Tanık Olmak' idi. İskender Öksüz, derste bu konulara ek olarak ortak yüksek kültürün öneminden, şiirin milli kültürdeki yerinden, dilin kültürün bir parçası değil kendisi olduğundan bahsetti. Aynı zamanda sanatın ve edebiyatın maziyi unutturmadığını hatırlatarak, milli şuuru açık tuttuğunun altını çizdi. Dinleyicilerden de bol miktarda soru alan İskender Öksüz, sorulara titizlikle cevap verdi. Program, Emine Işınsu’ya çiçek, İskender Öksüz’e ise Samsun’un simgelerinden olan Atatürk heykelinin hediye edilmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim