LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Samsun 5. Noteri Sedat Çepni, il genelinde en fazla işlem hacminin kendilerinde olduğunu belirterek, “2011’de 40 bin 767 olan işlem hacmimiz, 2012 yılında 42 bin 163’e yükseldi. Noterimizde en fazla ikinci el otomobil satış işlemleri yapılıyor." dedi.

Samsun 5. Noteri Sedat Çepni, Cihan’a yaptığı açıklamada, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Samsun 5. Noteri’nin ilin en fazla işlem hacmine sahip noteri olduğunu söyleyen Çepni, “2011’de 40 bin 767 olan işlem hacmimiz, 2012 yılında 42 bin 163’e yükseldi. Noterimizde en fazla ikinci el otomobil satış işlemleri yapılıyor. Daha sonraki yoğunluk işlemi ise yeni kabul edilen Türk Ticaret Kanunu kapsamında tutulan bazı defter işlemleridir. Geçtiğimiz yıllarda, inşaat sektörü ile ilgili işlemlerde yoğunluk vardı, ancak günümüzde bu işlemlerde durgunluk var." diye konuştu.

6. NOTER CANİK'E AÇILACAK

Samsun’un merkez ilçelerinde 5 adet noter olduğunu belirten Çepni, 6. Noter'in Canik ilçesine kurulması yönünde karar alındığını açıkladı. Hükümetin yaptığı bazı değişikliklerin vatandaşın hayatını kolaylaştırdığını anlatan Çepni, “Araç satış işlemlerinde daha önceden kasko üzerinden değer hesabına bakılarak harç ve damga ücreti alınıyordu. Bu da vatandaşın cebinden 500 ila bin 500 lira arasında para çıkmasına neden oluyordu. Hükümetimiz, yaptığı düzenleme ile artık araç satış işlemlerinde değere bakılmıyor. Yapılan düzenleme ile devlet 1 milyar dolar gibi bir kardan vazgeçti. Şimdi araç satış işlemlerinde ruhsat bedeli 94 lira, plaka değişirse 193 lira işlem ücreti alınıyor. Aynı zamanda, yapılan değişiklikle daha önceden mahkemelerden alınan veraset ilamı günümüzde başvuruna noterlerde anında verilebiliyor.” şeklinde konuştu.





Editör: TE Bilisim