İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor

Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, son 3 sene içerisinde limanlarda demirli bulunan ve yurt dışına çıkacak Türk bayraklı gemilere yönelik toplamda 598 adet gemi denetimi yaptıklarını belirtti. Ünal, denetim sonucunda 414 geminin eksiğinin tespit edildiğini, 31 adet geminin ise tutulduğunu açıkladı.



        Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yeniden yapılandırılması kapsamında eskiden bölge müdürlüğü konumunda bulunan bazı liman başkanlıklarının kapatıldığını ve her ilde Liman Başkanlığı oluşturulduğunu söyledi. Samsun Liman Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Ünal, “Son 3 sene içerisinde limanlarda bulunan ve yurt dışına çıkacak gemilere yönelik 598 adet denetim yapıldı. Denetimler sonucunda 414 geminin eksiği bulunduğu tespit edilirken, 31 gemi çeşitli eksikleri nedeniyle tutulmuştur. Eksikleri bulunan ve tutulan gemilerin eksiklerinin giderilmesi sağlanmıştır." dedi.



        DENETİMLER TİTİZ BİR ŞEKİLDE YAPILIYOR



        Samsun Liman Başkanlığı’nın görevleri hakkında bilgi veren Ünal, şunları söyledi: “Samsun Liman Başkanlığı, gemilerin denetimini, gemi adamlarının sınav işlemlerini, liman tesislerinin denetimlerini, gemi adamları kurslarının ilk izinlerini ve yurt dışına çıkacak olan Türk bayraklı gemilerin uluslararası standartlara uygunluğu konusundaki denetimlerini uzman arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştiriyor. Türkiye’nin denizcilik alanı uzun süredir kara listede yer alıyordu. Ülkemizin denizcilik alanı önce gri listeye, sonra beyaz listeye geçerek dış ülkeler nezdinde büyük bir prestij kazandı. Tabi bu konumu korumak da gerekiyor. Bu kapsamda yurt dışına gidecek gemilerimizin son denetimleri titiz bir şekilde limanlarımızda yapılıyor."

Editör: TE Bilisim