Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat Derneği (BKSD) tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Sanat Seminerleri’ne konuk olan sanatçı Yılmaz Arıkan, tiyatro gönüllülerine deneyimlerini aktardı.

‘Sanat Seminerleri’, oyuncu Celal Bıyıklı’nın atölye çalışmasının ardından eserleri en çok satan tiyatro kitapları yazarı ve usta sanatçı Yılmaz Arıkan’ı, tiyatro gönüllüleriyle bir araya getirdi. ‘Deneysel tiyatro’ üzerine çalışmalar yapan Arıkan, ‘tiyatroda akımlar’, ‘epik tiyatro’, ‘geleneksel Türk tiyatrosu’, ‘klasik oyunlar’, ‘Absürd ve Deneysel Oyunculuk’ konularını kapsayan bir eğitim gerçekleştirdi. Dünyada tiyatronun geldiği noktaya dair örneklerin de detaylı olarak incelendiği atöşye çalışmasında, sıradışı akımlar ve sahneleme yöntemleri üzerine verilen örnekler katılımcılardan büyük ilgi gördü. Tiyatro sevdalılarıyla sahne üzerinde ‘doğaçlama ve deneysel oyunculuk’ uygulamalarının da yapıldığı programda Arıkan, dinleyicilerine, ‘iletişim yöntemleri’ ve ‘toplumda kişinin kendisini daha net ifade edebilmesi’ konularında da ipuçları verildi.

Editör: TE Bilisim