Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Nevşehir’in Avanos ilçesinde Sanatçılar Mahallesi olarak bilinen kendine özgü mimarisi ve yapısıyla ayakta duran eski Avanos Evleri'nin aslına uygun olarak restorasyon çalışmalarının sonrasında turizme kazandırılacak.

        Dünyaca ünlü ilçeyi simgeleyen çanak çömlek atölyelerinin arka kısmında yer alan eski Avanos Evleri'nin yıkılmaya yüz tutması üzerine Avanos Belediyesi harekete geçti.

        Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa Körükçü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sanatçılar Mahallesi’nde yer alan özgün mimarisi ile ilçenin tarihi mirası konumunda olan 23 evi aslına uygun olarak restore edeceklerini söyledi.

        Körükçü, Koruma Amaçlı İmar Planında Sanatçılar Mahallesi olarak bilinen 23 adet eski yapı ve evden oluşan kümenin aslına uygun olarak projelendirildikten sonra alanının temizliği yapılarak röleve çalışmalarına başlanacağını ifade etti.

        Toplam 23 adet taşınmazın belediyeye tahsisli olduğunu da kaydeden Başkan Körükçü, tarihi evlerin restore çalışmaları sonrasında turizm amaçlı kullanılmasını hedeflediklerini de söyledi.

Editör: TE Bilisim