TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Aksaray'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sanayi Sitesi'nde işyeri bulunan bir grup esnaf ile belediye arasında protokol imzalandı.

        Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Aksaray Belediyesi Ofisi'nde düzenlenen imza törenine Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda dükkan sahibi ile sanayi esnafı katıldı.

        Başkan Palta, imza töreninde yaptığı konuşmasına kentsel dönüşümüm Aksaray için son derece önemli olduğunu belirterek başladı. Yapılan çalışmanın Aksaray'ın projesi olduğunu ve başta sanayi esnafı olmak üzere herkesi projeye sahip çıkmaya davet eden Palta, "Kaybedersek hepimiz kaybederiz kazanırsak hepimiz kazanırız." ifadelerini kullandı.

        Palta, şunları kaydetti: "Son bir hafta 10 gün içerisinde sağ olsun başkanlarımızda bize öncülük ettiler. Grup grup toplantı yapıyoruz. Bunların çok faydası oldu. 2–3 saat A'dan Z'ye anlatıldı. Oradan çıkan arkadaşlarımızın yüzde 80-90'ı 'evet böyleymiş' demeye başladı. Burada tamamen vatandaşımızın kafasında eksik bilgiden kaynaklan sorunlar var. Birisi bir şey söylüyor iki de ekliyorlar, onunla gidiyor, 'bu böyle mi şöyle mi?' hiçbir şey yok. Doğru bildiği bir şey yok. 'Kardeşim öyle mi? Öyle.' diyorlar. 'Şöyle mi? Şöyle.' diyorlar. Biz 500 civarında bilfiil mal sahibi ve kiracılarla da konuşacağız inşallah."

        Dükkân sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı yaptıklarını ve yanlış anlamaların büyük ölçüde ortadan kaldırıldığını ifade eden Palta, çeşitli sivil toplum örgütlerine yönelik Sanayi Sitesi'nde uygulanacak kentsel dönüşüm ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Palta, bilgilendirme çalışmalarının, protokol imzalayanların sayısını artıracağına inandığını vurguladı.

        Başkan Palta'nın konuşmasının ardından Sanayi Sitesi'nde dükkanı bulunan bir grup esnaf, Kentsel Dönüşüm Projesi protokolünü imzaladı.

Editör: TE Bilisim