Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Antakya Küçük Sanayi Sitesi esnafı, artan hırsızlık olaylarından dolayı isyan etti. Çoğu kaportacı ve oto elektrikçilerinden oluşan esnaf toplanarak Antakya Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifine yürüdü.

Kooperatifin önünde toplanan esnaf son 10 gün içerisinde işyerlerinden 5 aracın çalındığını iddia ederek, kooperatif başkanı Mehmet Ali Kanlı ile görüşmek istedi.

Atılan sloganlar üzerine dışarıya çıkan İnşaat ve Boyacılar Odası Başkanı Ahmet Yalım’a dertlerini anlatmaya çalışan oto elektrikçisi Adnan Yiğit; “İşyerlerimizden her gün bir araç çalınıyor. Her gün hırsızlık olayları oluyor. Özellikle Suriyeliler buraya geldikten sonra hırsızlık olayları arttı. Hep çift kabin araçları çalınıyor. İşyerlerimizin güvenliği kalmadı tedbir alınmasını istiyoruz.” dedi.

Kaportacı Mehmet Atahan, Kooperatif Başkanı Ali Kanlı’nın site esnafıyla ilgilenmediğini iddia ederek “Esnaf olarak biz bu yönetimden şikayetçiyiz. Görevlerini yerine getirmiyor ve bizleri sürekli kandırıyor. Bu kadar esnaf malının güvenliğini kendisi sağlamak zorunda kalıyor. Her gün hırsızlık olayları oluyor. Hiçbir güvenlik sistemi olmadığı gibi önlemde alınmıyor. Bize sanayide 25 kişilik özel güvenlik olduğunu söylediler. Dün sorduk sadece 4 özel güvenlik olduğunu öğrendik. 4 aydır da maaşlarını almadıklarını söylediler.” diye dert yandı.

Kooperatif binası dışında bir süre yönetim istifa diye slogan atan esnaf daha sonra başkan Ali Kanlı ile görüşmek istediklerini belirterek kooperatif binasına girdi. Polis esnafı sakinleştirmeye çalışırken, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A.Kadir Teksöz, kooperatif binasına gelerek yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı canı yanan esnafı toplantı salonuna aldırarak, Kanlı’nın da hazır bulunduğu bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan HESOB Başkanı A.Kadir Teksöz, konudan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç’ında haberinin olduğunu belirterek; “Sıkıntı ve sorunlarınız varsa bir heyetle gelip benle görüşebilirsiniz. Ne derdiniz varsa çözeriz. Sizin sıkıntılarınızı çözmek bizim boynumuzun borcu. Çözülmez ise gelin o zaman hesabını sorun.” diye konuştu.

Başkan Teksöz’ün konuşmasının ardından esnafa teker teker söz verildi. Derdini anlatma fırsatı bulan esnafının yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar tek tek not alındı. Özellikle site güvenliği hakkında dert yanan esnafın sorunlarının çözüleceğine dair söz verildi.

Toplantıya Hatay Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Yavuz Bilge Karataş, CHP Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Yeşildağ, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen de katıldı.

Editör: TE Bilisim