TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde sağanak yağmurların etkili olduğu dönemlerde, sık sık sel suları altında kalan, halk arasında korku, panik ve endişe yaratan, belediye ekiplerini de yetersiz bırakan kontrolsüz sulara karşı DSİ ile yerinde inceleme yapıldı. Ayrıca, bazı sel bölgelerinde ise bakım-onarım gerçekleştirildi.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, aynı bölgelerde sık sık sel felaketinin yaşanmasından sonra DSİ'den inceleme ve sorunun çözümlenmesini talep etti. Bunun üzerine Sarıoğlan'a gelen DSİ ekipleri, Belediye Fen İşleri Müdürü İhsan Abbasoğlu ile sık sık sel suları altında kalan bölgelerini gezdi. Özellikle Karacaören bölgesinden gelen kontrolsuz suların nasıl kontrol altına alınabileceği, yapılacak çalışmalar tek tek yerinde incelenerek not alındı.

Palas, Ömerhacılı, Tatılı ve selden maddi ve manevi zarar gören diğer bölgelerde yapılan incelemeler sonunda, bazı bölgelerdeki dere yatağı ve drenaj kanallarının genişletilmesi, temizlenmesi, belli yerlerinde suların engellenmesi için yapılacak çalışmalar ile köprülerin durumu ele alındı. İncelemeler sırasında, yüksek bölgelerden gelen suların kontrol altına alınarak suni göletlere dönüştürülmesi ve bununda sulama suyu olarak kullanılması gibi konularda önerildi. Başkan Ali Osman Yıldız, “Bölgede bir daha sel ve doğal felaket yaşanmaması için projeler hazırlandı. İncelemeler yaptırıldı. Bunların hayata geçmesi, hemşehrilerimizin can ve mal güvenliği için her şey feda olsun. Umarım bir daha böyle felaketleri görmeyiz” dedi.

Öte yandan, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız'ın talimatı ile sel zararları bir bir onarıldı. Son olarak Muratbeyli'deki selden sonra bozulan yollarda bakım ve onarım gerçekleştirildi. Selin bir daha yaşanmaması için, mahallenin üst bölgesinden gelen bölgenin ıslahı içinde çalışmalar yapıldı. Ayrıca, selden zarar gören mahalle camisi ile hemen yanındaki iki katlı binanın çevresinde de yeni düzenleme için çalışma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim