BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Manisa’nın Salihli ilçesinde faaliyet gösteren Salihli Sanayici ve İşadamları Derneği'nin(SASİAD) düzenlemiş olduğu Kenya gezisine Salihli Ticaret Borsası ve AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Türetken SASİAD Başkanı Nurullah Yörükoğlu ve çok sayıda işadamı katıldı.

SASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Yörükoğlu yaptığı açıklamada, "Üyelerimizle gerçekleştirmiş olduğumuz Kenya gezisinde çok başarılı iş olanaklarına sahne oldu. Hem yeni kültürleri yakından görme fırsatı yakaladık, hem de Kenya İşadamları Derneğinde yapılan tanıtım toplantısıyla Kenya hakkında yatırım yapılabilecek sektörleri öğrenmiş olduk." dedi.

Geziye katılan İlhanlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İlhan, "Gezi gayet güzeldi ve organize çok iyiydi. Orada gördüğümüz üst ve alt sınıf yaşam arasındaki uçurum bizi çok etkiledi. Bir tarafta adeta şatolarda yaşayan insanlar, diğer tarafta ise teneke evlerde yaşayan fakir insanlar. İngilizlerin etkisi günümüzde bile kendini hissettiriyor. İngilizlerin etkisinin hemen yanı başında Milletimiz adına büyük fedakarlıklarla oralara gidip eğitim veren Türk Okullarındaki Öğretmenlerin başarı ve özverileri hepimizi çok etkiledi. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Kenya Finaline katıldığımız gece Kenyalı çocukların Türkçemizi adeta ana dilleri gibi kullanmaları ve bize ait şeyleri benimsemeleri bizleri çok duygulandırdı. Öğretmen arkadaşlar Kenya daki Beyaz İnsan imajını değiştirmişler. Sömüren insan değil paylaşan insan olduğumuzu onlara göstermişler. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Mimar Ali Arıkan ise gezi hakkında, "Farklı bir kültür gördük, ülkemizin gelişmiş bir ülke olduğunu dış seyahatlerimizde çok iyi görüyoruz. Bu seyahatimizde bunu bizlere gösterdi. Kenya gelişen bir ülke ve inşaat sektörü daha gelişmemiş, işçi maliyetleri çok ucuz, bir insanın aylık asgari maaşı 100 usd civarı ve nüfus gün geçtikçe gelişiyor. Bunun yanı sıra ülkede ciddi bir zengin kesim var, bu kesime hitap edebilecek konutlar yapılıp satılabilir. Aynı avantaj tekstil sektörü içinde geçerli çünkü ülkede üretim adına pek bir şey yok.Buralar gelen yatırımcılara Türk okulları ve İşadamları Derneğimizin görevlilerinin danışmanlık yaptığını görünce sevindim.Çünkü biz yatırımcılar için çok önemli bir dayak noktası bu Türk okulları. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kenya Final gecesinde Türk ve Kenya bayraklarını yan yana görmek ve çocukların dilimizi benimsemeleri beni çok gururlandırdı." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim