TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Batman'ın Sason Eğitimciler ve Girişimciler Derneği'nin (SAGED) organizesiyle ilçeden bir heyet, İstanbul İş Hayatı Dayanışma Derneği'nin (İSHAD) davetlisi olarak üç günlük İstanbul gezisi gerçekleştirdi.

SAGED yöneticilerinden Osman Karataş’ın rehberliğinde İstanbul’a giden Sasonlu işadamları ve kanaat önderlerinden oluşan heyeti, İSHAD yöneticileri karşıladı. Kahvaltıda İSHAD yönetimi ve işadamlarıyla bir araya gelen heyete, TUSKON hakkında tanıtım videosu izlettirildi ve genel bilgi verildi. Öğle yemeğini Adell muslukları fabrikasında yiyen heyet, ardından Zaman gazetesine geçti. Akşam yemeğini Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile yiyen heyet, ertesi gün sabah namazını Eyüp Sultan'da kıldıktan sonra Pierre Loti’te çay içerek, Bediüzzaman Hazretlerinin talebeleri olan Mustafa Sungur, Bekir Berk ve Zübeyir Gündüzalp ile Necip Fazıl ve M. Esad Coşan Hazretlerinin kabirlerini ziyaret etti. Topkapı Müzesi, Ayasofya, Panaroma 1453 ve Sultan Ahmet Camii gezildikten sonra akşam yemeğinde Zeytinburnu Belediye Başkan Vekili Cahit Bayram ile bir araya gelen heyet, Sason’un sorunlarını paylaştı.

Geziye katılan kanaat önderi Adnan Ekmen “Gezimiz çok iyi geçti, çok misafirperver davrandılar, ben onlardan bu kadar beklemiyordum, bizleri çok memnun ettiler. Tam istediğimiz gibi oldu, hiçbir sorun yaşamadık, biz de onları davet ettik, inşallah gelirlerse biz de onları ağırlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Geziyle ilgili görüşlerini açıklayan Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya da “İstanbul gezisi çok güzel geçti. Keşke bu tür programlar 15-20 yıl önce yapılsaydı. Nasıl İstanbul Eyüp Sultan’da sabah namazının kılınmasına beraber iştirak ediyorsak, oradaki atmosferi izliyorsak, orada yaşayanların da gelip Sason’da, Sason halkıyla buluşup, esnafıyla sohbet etmesini istiyoruz, ancak o zaman birbirimizi daha iyi anlayabileceğiz.” dedi.

Esnaflardan H.Kemalettin Bozkurt ise “Bu tür organizasyonlar her zaman faydalıdır. 3 gün boyunca işadamlarıyla kaynaşma, görüş alışverişinde bulunma imkanımız oldu, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye belirtti.

Editör: TE Bilisim