Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilde yapılan ve yapılacak olan hizmetlerle ilgili vatandaşların görüşlerini almaya devam ediyor. Savaş son olarak Kırıkhanlı Yörük Türkmenlerini ziyaret etti.

Kırıkhanlı Yörük Türkmenilerini dinleyen Savaş, Hatay’ın farklılıkları barındıran zengin bir mozaiğe sahip olduğunu belirterek, vatandaşların farklılıkları zenginlik gören dünya görüşüne sahip olmalarıyla gurur duyduğunu söyledi. 30 Mart yerel seçimleri öncesi ve sonrasında hiçbir suretle ayrıştırıcı ve bölücü söylemlere başvurmadıklarını ve başvuranlardan da olmadıklarını vurgulayan Savaş, ısrarla Hatay’ın birlik ve beraberliğini savunduklarını kaydetti.

Savaş, farklılıklara rağmen aynı çatı altında kenetlenerek ‘Medeniyetler Şehri Hatay’ söylemine yakışır bir tablo ortaya koyduklarını ve bunu devam ettireceklerinin altını çizdi. Savaş, ziyaret bitiminde, Kırıkhanlı Yörük Türkmeni hemşehrilerine belediyeyi temsil eden ve üzerinde bereket, bolluk, kardeşlik ve hoşgörüyü simgeleyen rozet taktı.

Editör: TE Bilisim