Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Tarihi, doğası, insanı ve ekonomisiyle Bolu’nun ilçelerinden biri olan Seben, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen 'Yanı başımızdaki Tarih, Keşfedilmeyi Bekleyen Cennet' adlı etkinlikte tanıtıldı.

Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) Öğrenci Topluluğu'nun, kültürel ve doğal mirasın korunması ve bunların gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla a,(AİBÜ) Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Azize Yas "Gençlerimizi, kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda bilinçlendirmek, yaşadıkları çevreyi daha iyi tanımalarını, sağlamak bizim için önemli bir görev." diye konuştu.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ile Seben Kaymakamı Alper Balcı ise sahip olduğumuz değerleri kaybetmeye başlamadan, o değerlere sahip çıkmak gerektiğine dikkat çekerek, AİBÜ’ye bu anlamlı etkinlikten ötürü teşekkür etti.

"BOLU’NUN HER SANTİMETREKARESİYLE İLGİLİ BİR ÜNİVERSİTEYİZ"

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun programda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Coşkun, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin artık Çin, Kazakistan, Azerbaycan, Afrika gibi çok değişik yerlerden öğrencileri ve ABD, Suriye gibi pek çok ülkeden öğretim elemanları bulunan uluslar arası bir üniversite olduğunu vurguladı. Coşkun, "Üniversitemiz, attığımız adımlarla Bolu’nun her santimetrekaresiyle ilgilenen bir üniversite olmuş ve Bolu’nun dünyaya açılan bir kapısı haline gelmiştir." şeklinde konuştu.

Öğretim Üyesi olarak Bolu’ya ilk geldiğinde önce ilçeleri gezdiğini ve ayrıntılı incelemelerde bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Coşkun, hem Bolu hem de Seben’in tarihi, coğrafi, kültürel ve doğal güzellikler açısından çok zengin bir bölge olduğunu kaydetti. Bolu Halk Kültürünü tanıtmaya dönük etkinliklerinin önemine değinen Coşkun, bu konudaki gayretlerinden ötürü BAMER yöneticilerini kutladı. Etkinlikte, Seben’in tarihi, coğrafyası, kültürü, ekonomisi ve insanı, Topluluk öğrencilerinin hazırladığı video gösterisi ile anlatıldı. Etkinliğin sonunda, Bolu yöresinin sevilen türkülerini seslendirirken etkinlikte emeği geçen öğrencilere de protokol tarafından teşekkür belgesi verildi.

Editör: TE Bilisim