Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Fuat Avni adlı twitter hesabından yine çok konuşulacak iddialarda bulunuldu. Bank Asya operasyonun değerlendiren Fuat Avni “Büyük bir hukuki hata yapıldı. Hukukçuları hatayı fark etti. Gece gece bürokratlar ayağa kaldırıldı. Ortalık hareketlendi.” dedi.
İşte Fuat Avni’nin Bank Asya iddiaları;

“Saray’da ortalık fena karıştı. Saray ile Başbakanlık arasındaki telefon trafiği had safhaya ulaştı. Bank Asya’ya yönelik siyasi gasp operasyonunda büyük bir hukuki hata yapıldığı anlaşıldı. Hukukçuları hatayı fark etti. Gece gece bürokratlar ayağa kaldırıldı. Ortalık hareketlendi. Bank Asya operasyonunda Bankacılık Kanunu’nda olmayan bir işlem yapıldığı ortaya çıkınca (Erdoğan) fena halde köpürdü. Banka yönetimi Bankacılık Kanununun 18. Maddesine dayanılarak değiştirilmiş. Bu maddenin böyle bir yetki vermediği yeni öğrenildi. Mevcut yasaya göre TMSF bir bankanın yönetimini 71. maddeye göre değiştirebiliyor. 18. maddede yönetimi değiştirme yetkisi yok. Bank Asya ortaklarından istenen belgelerin BDDK’ya geç verilmesinin cezası kanuna göre 5-10 bin TL arasında para cezası gerektiriyor.”

“SKANDALI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Fuat Avni söz konusu hatanın engellemeye çalışıldığını belirterek “Duyulmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Hukukçular bu hatanın TMSF tarafından kasıtlı yapıldığını düşünüyor. Olay paralele bağlandı. BDDK ve TMSF’nin nasıl bir skandala imza attığını öğrenince onun düştüğü ibretlik hali görmeliydiniz. Saatlerce BDDK ve TMSF’nin bilerek kendine ihanet ettiğini ve hepsinin paralelci olduğunu sayıklayıp durdu. BDDK ve TMSF biatçılarının hukuku çiğneyerek attıkları adımlar, beklemedikleri şekilde ayaklarına dolandı. Her iki kurumun elemanları onun tarafından paralelci diye yakında kıyıma uğrayacak ve hakim karşısında yalnız kalacaklar.” diye yazdı.

Editör: TE Bilisim