LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Kırıkkale'nin Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, önümüzdeki haftalarda yapılacak
Uluslararası Karakeçili Kültür Şenlikleri’nin şehitler için, eğlence bölümü iptal edildiğini söyledi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Özçelik şenliklerinin bir gün süreceğini belirterek, “Son günlerde yaşanan terör olayları tüm Türkiye’yi derinden üzdüğü gibi biz Karakeçili halkını da derinden üzmüştür. 1995 yılında başlattığımız Karakeçili Uluslararası Kültür Şenlikleri’nin bu yıl 21’ncisini düzenleyecektik.” diye konuştu.

Terör olayları nedeniyle şehit ve gazilerimize olan saygılarından dolayı birkaç değişiklikler yaptıklarını dile getiren Özçelik, “Ocaklara ateş düştü. Analar babalar ağlarken biz burada şenlik yapamayız. Bu bizim gelenek ve göreneklerimizde yok. İlçe halkı olarak gerekli yerlerle görüşerek eğlence programlarını iptal ettik. Cuma namazı ile başlayacak olan programımız aynı gün tekrar sona erecek.” şeklinde konuştu.

Program hakkında bilgi veren Özçelik, “Cuma namazının ardından programımız yemek ile devam edecek akabinde ise sünnet şölenimiz olacak. Yöresel Karakeçili kilimleri ve kültürümüzü yaşatacak faaliyetlerde bulunacağız. Akşam saatlerinde ise Dursun Ali Erzincanlı ve Ömer Döngeloğlu tarafından program yapılacak. Hem ecdadımız hem de şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okutulacak.” dedi. Son olarak Özçelik, Şenliğe Osmanlı Hanedanından 20 kişilik bir heyetin de katılacağını söyledi.

Basın toplantısına İl Genel Meclis Üyesi Zeynel Can ve Belediye Meclis Üyesi Ali Aktaş da katıldı.

Editör: TE Bilisim