Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Mersin’in Tarsus ilçesinden 47 öğrenci “Sarıkamış Şehitleri ile Kucaklaşma” projesi kapsamında Kars’ın Sarıkamış ilçesine uğurlandı.
Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile ortaya çıkarılan ve Tarsus Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kaynakları ile hayata geçirilen “Sarıkamış Şehitleri ile Kucaklaşma” projesi dâhilinde ilçenin çeşitli okullarından seçilen 47 öğrenci için uğurlama töreni düzenlendi.
Törende konuşan Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, "Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Sayın Kaymakamımız Orhan Şefik Güldibi’nin destek ve himayelerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sponsorluğunda Emniyet Müdürlüğümüz ile Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile geliştirilen proje kapsamında Sarıkamış’a 47 öğrencimizi 4 günlüğüne gönderiyoruz. Öğrencilerimizin tarihimizi, kültürümüzü öğrenmeleri ve tarihi olayların yaşandığı mekânları görmeleri açısından bu tür projeleri önemsiyoruz. Bu tür organizasyon ve projelerin öğrencileri kaynaştırdığının bilinci ile geçmişte de çeşitli projeleri hayata geçirmiştik. Öğrencilerimizin sağ, salim gidip dönmelerini diliyoruz." dedi.
Öğrencileri uğurlamaya gelen AK Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun’da bu tür projeleri desteklediğini sırada ‘Adile Halanın Çocukları’ projesinin olduğunu dile getirerek bu projenin hayata geçirilmesi için gerekli ödeneğin çıkarılması için çaba sarf edeceğini bildirdi.

Kafileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kemal Yıldırım başkanlık edecek.

Uğrulama törenine AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Jandarma Komutanı Binbaşı Kazım Bahadır Ersoy, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ufuk Solmaz ve veliler katıldı.

Editör: TE Bilisim