Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Özel Selçuklu Abdullah Aymaz Ortaokulu öğrencileri, Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği (MAA) ve Nebraska Üniversitesi'nin düzenlediği 28. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda (AMC–8) 4 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

28. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı (AMC–8) Türkiye elemesi, geçen yıl Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yapıldı. ODTÜ'de yapılan sınavda Merve Eğitim Kurumlarına bağlı Özel Selçuklu Abdullah Aymaz Ortaokulu öğrencilerinden Musa Fatih Yalçın ve Talha Barış Akşahin soruların hepsini doğru cevaplayarak ABD'de yapılan olimpiyatta Türkiye adına yarışma hakkı elde etti. İlköğretim alanında dünyanın en prestijli yarışması kabul edilen ve 2013 Ocak ayında ABD'de yapılan 28. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı'na 86 ülkeden 5 bin 200 okuldan 420 bin öğrenci katıldı. Yarışmada madalyalar Türkiye, Çin, Amerika, Kanada, Rusya, Kore ve Tayvanlı öğrenciler arasında paylaşıldı.

Merve Eğitim Kurumları Özel Selçuklu Abdullah Aymaz Ortaokulu öğrencilerinden 3'ü elde ettikleri derecelerle dünya çapında yüzde 1’lik dilime girerek 'Yüksek Onur Belgesi' alırken, öğrencilerin isimleri 'Distinguished Honor' listesine yazıldı. Olimpiyatta yarışan 8 öğrenci de dünya çapında yüzde 5 lik dilimde yer alarak, 'Onur Belgesi' almaya hak kazandı ve isimlerini 'Honor' listesine yazdırdı. Selçuklu Abdullah Aymaz Ortaokulu da elde edilen 4 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalyayla adını 'School Honor' (En çok madalya kazanan okul) listesine girdi.

Özel Selçuklu Abdullah Aymaz Ortaokulu Olimpiyat Takımı öğrencilerini kazandıkları dereceler için tebrik eden okul müdürü İbrahim Aslan, “Dünya çapında yapılan uluslararası vizyona sahip bir yarışmada öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza attı. Öğrencilerimizi ve onları olimpiyatlara hazırlayan öğretmenlerimizi kutluyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim