LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Konya’da geçtiğimiz hafta Şems-i Tebriz’i Camii’nin çatı arasında cami müezzininin temizlik yaparken bulduğu yaklaşık 250 yıllık tarihi eserler Yazma Eserler Bölge Kütüphanesi’nden Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devredildi.

Şems-i Tebrizi Camii’nin çatısında temizlik yaparken bulunan el yazması Kur’an-ı Kerimler ve cüzler, bir çok levha, tuğra, tablo ve resimler Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi’ne teslim edilmişti.
Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, eserlerin vakıflara ait bir camide bulunması nedeniyle eserlerin vakıflara devredilmesi talebinde bulundu. Bunun üzerine envantere geçirilen eserler, Konya Yazma Eserler Kütüphanesi’nden Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devredildi.

Eserlerin temizlik sırasında tesadüfen bulunduğunu söyleyen Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, tarihi eser bulunduğuna ilişkin haber gelmesi üzerine eserlerin camiden teslim alınması için bir komisyon oluşturduklarını dile getirdi. Şahin, eserlerin 200-250 yıl öncesine ait, birçoğu el yazması 40 adet hat levha, 32 Kur'an-ı Kerim cüzü ve çok sayıda Kur'an-ı Kerim ile çok nitelikli 2 adet el yazması Kur'an-ı Kerim’in tutanak karşılığı teslim alındığını aktardı. Bulunan eserlerin tarihi değerinin büyük olduğunu aktaran Şahin, bir çok caminin çatısında ve mahzeninde buna benzer eserlere rastlanabileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim