Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Antalya’nın Gazi Mahallesi’nde yapımını tamamlanan Osman Gazi Semt Konağı’nda Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK) açıldı.

    Kepez Belediyesi’nin, sosyal ve kültürel çalışmalarını yapacağı semt konakları ilçe halkına hizmet vermeye başladı. Osman Gazi Semt Konağı ile Şafak Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki Orhan Gazi Semt Konağı’nda şubeleri açılan AKMEK’ler büyük ilgi görüyor.

    Osman Gazi Semt Konağı’nda açılan AKMEK’e bin 500 kişi başvurdu. İngilizce, çeyiz ürünleri hazırlama, şiş ve ağ örgücülüğü, makine nakışı ile ev aksesuarları kurslarında eğitim başladı. Konakta ilerleyen günlerde, bilgisayar kullanımı, bilgisayar okur -yazarlığı, bilgisayarlı temel muhasebe, Arapça, okuma-yazma kursları da açılacak.

    Semt konaklarında, meslek ve sanat kurslarının yanı sıra internet ve kütüphane hizmeti de verilecek. Eski İstanbul konakları mimarisinde yapılan tesislerde, bilgi evi, çocuk kütüphanesi ve kadın koordinasyon merkezi de olacak. Çok amaçlı salonların da bulunduğu semt konaklarında, toplumsal konulara yönelik, eğitim ve sağlık alanında bilgilendirici seminerler düzenlenecek.

Editör: TE Bilisim