İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 21 yıl sonra hükumette Kars'tan bir bakanın olmasını değerlendiren Kapu, Kars merkezli büyük projeler olduğunu, bunlardan birinin de demir yolu projesi olduğunu söyledi.

Ağrı, Ardahan, Kars ve Iğdır'da faaliyet yürüten SERKA Genel Sekreter Hüsnü Kapu, Kars merkezli büyük projeler olduğunu, bunlardan birinin demir yolu projesi olduğunu ve bu yılı sonu itibari ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına getirilen Ahmet Arslan ile birlikte projenin bitme ihtimalinin yükseldiğini söyledi. Kapu, bunun Kars için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Kapu, birinci olarak, Kars'ın İpek Yolu'nun bağlantısını sağlayan merkez haline geldiğine ve ikinci olarak Kars için daha önemli olan Lojistik Merkez'e değinerek, "Bakan Bey Temmuz'da geldiğinde ihalesinin yapılacağını ilan etmişti. Bu konuda artık şüphemiz kalmadı. Çünkü kendisi vekilken takip ediyordu, şimdi ise işin başında." dedi.

Bu çerçevede Nahcivan demiryolu bağlantısı noktasında çok ciddi çalışmalar olacağını aktaran Kapu, "Yani Kars hep projeler üzerinden kamuoyuna duyurduğumuz şeylerin hepsinin fiili olarak hayata geçmesi fırsatını yakaladı. Bölgenin ulaşım ve şehir merkezleri ile bağlantı yollarının ciddi anlamda kalitesi artacak. En büyük beklentimiz de o zaten." şeklinde konuştu.Cihan

Editör: TE Bilisim