Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Ağrı'nın Patnos ilçesinde Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) işbirliğiyle, uygulamalı girişimcilik eğitimi başlatıldı.

        Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcilerin kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini arttırmak amacıyla başlatılan ve 70 saat sürecek ücretsiz eğitime katılanlar, girişimcilik desteği için KOSGEB’e başvuru hakkı kazanacak. Eğitimlerde Başarılı olan ve projesi beğenilen girişimcilere 30 bin TL’ye kadar hibe, 70 bin TL’ye kadar da faizsiz kredi verilecek. Eğitimlerde katılımcılara, girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikirlerinin geliştirilmesi, yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri, pazar araştırması, pazarlama, üretim, yönetim, finansal planlar, iş planının yazılması ve sunumu konularında bilgi verilecek.

        Eğitimini tamamlayarak katılım belgesi almaya hak kazanan ve işletmelerini kuran girişimciler, KOSGEB’in 'yeni girişimci desteği'nden yararlanabilecek. Bu kapsamda girişimcilere 30 bin TL’ye kadar geri ödemesiz 70 bin TL’ye kadar da geri ödemeli destek verilecek.

        Patnos Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Faruk Çınarkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu tarz eğitimlerin faydalı olacağını ve ilçede birçok alanda katma değer sağlayacağını belirtti. Ayrıca kadın, erkek her yaştan insanın başvurabilecek olmasının projeyi daha zengin hale getirdiğini kaydeden Çınarkaye, "Kurs sonunda başarılı olan kursiyerler, aldıkları girişimcilik belgesiyle KOSGEB’in yeni girişimci desteğinden faydalanabilecekler. KOSGEB, yeni girişimci desteği ile girişimcilere 30 bin TL'ye kadar hibe, 70 bin TL ye kadar da geri ödemeli destek verecek." dedi.

        Çınarkaya, eğitime katılmak isteyen adayların Patnos Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na başvuruda bulunabileceğini bildirdi.

Editör: TE Bilisim