YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği program çerçevesinde pidesiyle meşhur Terme ilçesinde faaliyetini sürdüren fırıncılara "Genel Hijyen Eğitimi" verildi. Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın talebi doğrultusunda verilen eğitimlerin her yönüyle önemli olduğunu belirten Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır, konunun hassas, eğitimlerin ise insan sağlığını bire bir ilgilendirdiğini söyledi.

İlçede faaliyet gösteren fırıncıların yoğun ilgi gösterdiği eğitim programı Terme İlçesi Halk Eğitim Merkezi Toplantı salonunda gerçekleştirildi.102 esnafın katılım gösterdiği eğitim sonunda sınava tabi tutulan iş yeri sahipleri, sınav sonuçlarındaki başarı durumlarına göre "Hijyen Eğitim Belgelerini" teslim alabilecek. 5 yıl geçerliliği olan belgeler sayesinde fırıncılar gıda hijyeni konusu ile ilgili eğitimlerini tescil ettirmiş olacak.

Gıda güvenliğinin her yönüyle önemli olduğunu belirten Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır, konunun hassas olduğunun altını çizerek, "Biz sağlıklı ekmek konusunda iddialı olacağız ve sağlıklı ekmek üreteceğiz. Hijyen çok önemli. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yapılacak bir üretim faaliyeti insan sağlığı ile bire bir önemli. Nasıl doktorun yanlış bir ilaç kullanması, bir imamın yanlış bir hüküm söylemesi risk ise fırıncılar için de aynı şey geçerli." dedi.

Gıda maddelerinin üretim ve dağıtımı noktasında sağlık koşullarının önemine dikkat çeken Genççakır, "Bu kapsamda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi fırınlarda, ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personel ile fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personele, genel gıda hijyeni konularında eğitilmelerini sağlamak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Konfederasyonumuz arasında 06/07/2012 tarihinde “İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır. Bu protokole dayalı olarak Terme ilçemizde Genel Hijyen eğitimini gerçekleştirilmiştir. Samsun Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğünden Gıda ve Yem Şube Müdürü Cihan Eroğul, Gıda Denetçisi Elif Günaydın ve Ayfer Vahapoğlu gıda denetçisi, Onur Durmuşoğlu Gıda Denetçisi genel hijyen eğitimleri talepler doğrultusunda yapılmaya devam edilecektir."ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim