YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Sarıkamış Eğitim Gönüllüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SEYDER) tarafından düzenlenen anma programında, Sarıkamış şehitleri için okunan 63 hatimin duası yapıldı.

Sarıkamış şehitlerinin anısına Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi'nde bir anma programı düzenlendi. Şehitler için okunan 63 Hatm-i Şerif’in duasının Sarıkamış Merkez Camii imamı Yahya Bora tarafından yapılmasıyla başlayan programda 'Sarıkamış Nedir?' konulu bir video ile Sarıkamış Harekâtı'nı anlatan slayt ve video gösterildi. Öğretmenlerin Sarıkamış şehitlerine yazdığı mektupların okunduğu programda, 'Sarıkamış Belgeseli' izlendi. Ardından tiyatro olarak anlatılan Rizeli İsmail Hoca’nın gazilik öyküsü katılımcıları duygulandırdı.

SEYDER Başkanı Binali Koçoğlu, yaptığı açıklamada, derneklerinin kendisine amaç olarak koyduğu cehaletle mücadele doğrultusunda her geçen gün bir şeyler ekleyerek yolculuğuna devam ettiğine işaret etti.

"Sarıkamış dedelerimizin Mevlalarına kavuştuğu yer olduğu gibi aynı zamanda torunların dedeleriyle buluştuğu yerdir." diyen Koçoğlu, "Şehitleri anmak sadece onları hatırlamak olmasa gerek. Şehitleri anmak onların uğruna şehit olduğu değerleri korumak ve yaşatmak için mücadele olsa gerektir. Değerlerimizin TV ve internetle erozyona uğratıldığı, fitnenin bir değil bin olduğu şeytanın ve onun askerlerinin ışık hızına ulaştığı bu dönemde sadece gayret etmek yeterli değildir. SEYDER olarak dedelerimizin kanlarıyla suladığı Sarıkamış’ta onlardaki inanç, kardeşlik, vatan ve namus ruhuna sahip nesiller yetiştirmeyi kendimize vazife bildik ve bununla hesap günü de Allahın huzuruna çıkmayı umuyoruz.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, Sarıkamış Genç İş Adamları Derneği (SAGİAD) Başkanı İsa Cengiz, birçok kurum müdürü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim