Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Seyfe Gölü Ekoloji Derneği (SEYGED) Başkanı Ömer Çetiner, Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin Türkiye çapında önemli 13 sulak alandan biri olmasına rağmen yeterince tanınmadığını söyledi.

Ömer Çetiner, Dünya Sulak Alanlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin önemli sulak alanlar kapsamına girdiğini belirtti. Sulak alanların, bölgenin su rejiminin dengelenmesine katkı sağladığı ve nem oranını yükselterek başta yağış ve sıcaklık olmak üzere iklime olumlu etki yaptığını kaydeden Çetiner, zengin bitki ve hayvan türleri ile yeryüzünün en önemli genetik rezervuarlarından olduklarını dile getirdi. Çetiner, Türkiye'de yaklaşık 500 sulak alan bulunduğunu, bunlardan 135'inin uluslararası öneme sahip olduğunu, 13'ünün de Ramsar Sözleşmesi kriterlerine uyduğunu hatırlatan Çetiner, Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin bu 13 sulak alan içerisinde yer aldığına işaret etti. Çetiner, Seyfe'nin 1. Derece Doğal Sit Alanı, Tabiatı Koruma Alanı ve Ramsar Sözleşmesi, üç koruma sınıfı ile Türkiye'de ilk dörtte olan bir sulak alanı olduğunu vurguladı.

        Bu kadar önemli bir yerin korunmasının ve tanıtılmasının yeterli düzeyde olmadığını aktaran SEYGED Başkanı Çetiner, “Tanıtımla ilgili çalışmaların da hızlanmasını arzuluyorum, Valimizin ve milletvekillerimizin katkılarıyla arzuladığımız noktaya geleceğimize inanıyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim