BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, okullar tatile girdikten sonra beşinci yaz spor okulunu hizmete açtı. Futbol, basketbol, voleybol, tenis, badminton, tekvando, atletizm ve halk oyunları eğitimlerinin verildiği yaz spor okullarına vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor.

Yenibey Mahallesi’ndeki yaz spor okulu açılışı ve spor malzemesi dağıtım törenine katılan Başkan Karalar, göreve geldiklerinde spor kulüplerine yeni spor tesisleri açarak hizmete başladıklarını belirtti. Geçen yıl 3 bin kişiye spor malzemesi dağıttıklarını aktaran Karalar, “Sanıyorum bu sene 10 bini geçecek. Ama helali hoş olsun. Sizlerin böyle sevindiğinizi, spor yaptığınızı, güzel işler yaptığınızı, sağlıklı işler yaptığınızı görünce de helali hoş olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kendisi de aktif bir sporcu olan Başkan Karalar sporun önemini anlattığı konuşmasında şunları söyledi: “Spora önem veriyoruz. Sporu destekliyoruz. Bunun birkaç tane önemli nedeni var. Diyoruz ki spor kardeşliktir, spor sağlıktır. Siz bilmezsiniz ama bakın buradaki ağabeyleriniz bilirler eskiden dünya ikiye bölünmüştü. Demirperde ülkeleri vardı. Batı ülkeleri vardı. Demirperde ülkeleriyle batı ülkeleri birbirleriyle konuşmazlardı. Düşman gibiydi. İki cephe arasındaki tek diyalog aracı spordu. Onun için diyorum spor kardeşliktir.”

‘Sulama Kanallarındaki Ölümlere Portatif Çözüm Projesi’yle ilgili de bilgi veren Başkan Karalar, “Sulama kanallarındaki ölümlere ‘portatif çözüm’ projemizi duydunuz mu? Portatif havuz kuracağız mahallelere. 20 metre boyunda. Güvenliği olan. Ve her birinin başında yüzme hocalarının görev alacağı portatif havuzlar kurulacak. Bu hizmet sizlere bedava sunulacak. Bu sene 20 ayrı mahallede kuracağız. Bir ay 10 mahallede diğer ay bir başka 10 mahallede hizmet verecek portatif yüzme havuzları. Seneye 40 mahallede kuracağız aynı hizmeti. Hem ölümlere çare, hem hastalıklara çare olacak bu projemiz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim