MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Seyhan ilçesinde yapılan kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmasının birinci etap birinci kısım inşaatı ilerliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Kentsel dönüşüm ve yenileme çalışması hususunda’ yerel yönetimlere verdiği kesin talimatın gereğini yerine getiren Başkan Öztürk, “Başbakanımızın kentsel dönüşümün gerekliliği yönündeki açıklamalarını emir kabul ettik. Halkımızın sosyal donatıları bulunan, ferah, planlı ve elbette ki depreme dayanıklı konutlarda yaşaması için çalışıyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Azim Öztürk, üç yıl süren fizibilite ve teknik hazırlıkların ardından 3 Ekim’de temeli atılan Seyhan Kıyıkent Evleri’nin birinci etap birinci kısım kapsamındaki bin 398 konutun inşasının devam ettiğini aktardı. Öztürk, “Şantiyemizde iki günde ortalama 21 dairenin kaba inşaatı tamamlanıyor. Ardından kaba inşaatı tamamlanan dairelerde teknik ve sıhhi tesisat çalışması yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında şantiye alanımızda günde ortalama 500 işçi görev yapıyor.” diye konuştu.

Seyhan Belediyesi’nin ‘Kıyıkent Evleri Kentsel Dönüşüm ve Yenileme’ çalışması Barış ve İsmet Paşa Mahalleleri’nde yürütülüyor. 3 Ekim 2012’de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla temeli atılan Bin 398 konutun bir yıl içinde tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilisim