Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
AKEDAŞ Manavgat İlçe İşletme Müdürü Mehmet Eserçelik, enerji nakil hatlarında yaptıkları yenileme çalışmasıyla turizm sezonunda muhtemel elektrik kesintilerinin önüne geçeceklerini bildirdi.

    Turizm şehri Manavgat'ta enerji nakil hatlarını turizm beldesi Side, Evrenseki ve Manavgat'ta yer altına almaya başladıklarını belirten Eserçelik, nakil hatlarını belirli proje dahilinde kısa sürede yer altına alarak aktif sezonda sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi.
    
    Bölgede çok sayıda 5 yıldızlı otel olması ve 180 bin yatak kapasitesine bağlı elektrik enerjisi tüketiminin 44 ilden daha fazla olduğunu belirten Eserçelik, kışın, en önemli sorunlarının bölgede gök gürültülü sağanak yağışa bağlı nakil aktarma bölgelerine yıldırım düşmesi olduğunu ifade etti.

    Enerji nakil hatlarında oluşan arızlara kısa sürede ulaştıklarını belirten Eserçelik, yıldırım düşmesine bağlı arızlarda yanmalar olduğu için cihaz bulmaya yönelik çalışma yatıkları için düzeltmelerin vakit aldığını kaydetti. Manavgat'ta yazın sıcaklığa bağlı serinlemenin kışın ısınmanın klimalarla yapıldığına dikkat çeken Eserçelik, buna otellerinde yüksek miktarda harcadığı enerjide göz önüne alındığında teknik arızların olduğunu bununda kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

    Mehmet Eserçelik, "Enerji nakil hatlarındaki çalışmalarımızı bölgemizin dünyanın bir numaralı turizm markası olmasına yönelik yapıyoruz. Çalışmalarımızı sezonda enerji kesintisi olmaması için uğraş veriyoruz. Turizme bağlı Manavgat 44 ilden daha fazla enerji tüketiyor. Bunda en önemli etken yazın sıcağa bağlı serinleme, kışın ise Anadolu'da olduğu gibi odun, kömür yakılmaması ısınmanın klima ile olması. " diye konuştu.

Editör: TE Bilisim