İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kars İl Müdür Yardımcısı Zeynel Abidin Cengiz, 3 büyük operatör şirketiyle yapılan anlaşma gereği, vatandaşın 10 farklı konuda istediği bilgiyi, 5502'ye mesaj atarak alabileceğini söyledi.

Proje ile vatandaşın, SGK’ya gelmeden istediği bilgiye ulaşabilmesinin amaçlandığını belirten Cengiz, bu çerçevede, en çok karşılaşılan sorulara SMS yoluyla cevap verildiğini açıkladı. Cengiz, vatandaşların, SMS yoluyla, hizmet durumlarını, katılım paylarıyla ilgili kendi adlarına tahakkuk eden payları öğrenebileceklerini, emeklilik yaşını, ilk sigortalılığa giriş tarihini yazarak, ne zaman emekli olacaklarını ve kurumlarıyla alakalı 10 farklı bilgiyi alabileceklerini kaydetti.

SGK SMS BİLGİSİ STEMİNİN FAYDALARI

SGK İl Müdür Yardımcısı Cengiz, SMS bilgi sisteminin faydalarını ise şöyle sıraladı: “İlk olarak bu çalışma, bir yönüyle e-devletten mobil devlete geçiştir. Sosyal güvenlik sisteminin işleyişini ve güvenilirliğini, doğruluğunu en üst düzeyde sağlamakla birlikte, şeffaf bir hizmet anlayışı ile vatandaş odaklı hizmet sunumu, bilgi edinme hakkının, bürokrasi olmaksızın etkin şekilde kullanımı, hizmetlerin çabuklaştırılması, zaman ve iş gücü kayıplarının önlenmesi ve vatandaş memnuniyetinin arttırılması, bilgilere her an her yerden ulaşılabilmesi, kurumumuzun yürüttüğü faaliyetlerde otokontrolün sağlanması ve tebligat zorunluluğu bulunmayan yazışmalarda posta giderlerinin azaltılması amaçlanmaktadır.”

Bu hizmeti alabilmek için vatandaşların, SGK web sayfası E-SGK/SMS Bilgilendirme butonu altında yer alan SMS Hizmetleri için Bilgi Giriş ve Güncelleme seçeneğinden giriş yapmaları gerekiyor. (http://uyg.sgk.gov.tr/IletisimBilgileri/jsp/IletisimBilgileriSorgula.jsp) İletişim ve kişisel bilgilerini SGK veri tabanına giriş yapan işveren iştirakçi ve hak sahipleri, hizmet sonuçlarını SMS ile ücretsiz alabilecek.

Editör: TE Bilisim