LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Dr. Halil Uluer’in sıcak hava balonculuğunun Kapadokya Bölgesi’nde turizme yeni bir ivme kazandırdığını ve bölgeye gelen turist sayısının artışında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Aksaray Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından organize edilen ve Kazakistan Fahri Başkonsolosu, Uluer Group ve Kapadokya Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Halil Uluer’in konuşmacı olarak katıldığı “Bölge Turizminin Gelişmesinde Balonculuğun Yeri ve Önemi” konulu söyleşiye ASÜ Konferans Salonu’nda yapıldı.
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, Aksaray Üniversitesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiğini belirterek, “Üniversitemize çok sayıda konuşmacı, konferansçı, panelist davet etmek suretiyle, sadece derslerdeki müfredat ile yetinmeyip, öğrencilerimizin sosyal ve kültürel, edebi ve sanatsal yönden de ufuklarının genişlemesi, dağarcıklarının genişlemesi için çaba sarf ediyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin eksik olmadığı bir üniversiteyiz. Turizm haftanız kutlu olsun” dedi.
‘Bölge Turizminin Gelişmesinde Balonculuğun Yeri ve Önemi’ konulu söyleşiyi gerçekleştiren Dr. Halil Uluer’in sıcak hava balonculuğunun Kapadokya Bölgesi’nde turizme yeni bir ivme kazandırdığını ve bölgeye gelen turist sayısının artışında önemli bir rol oynadığını belirterek, “Kapadokya Bölgesi sıcak hava balonculuğu için dünyadaki en önemli ve en güzel cazibe merkezidir. Her gün yüzlerce balonun uçtuğu ve binlerce turistin balonla Kapadokya Bölgesi’ni gezdiği bir bölgedir. Bunun sebebi ise hem görsel güzelliklerin, doğal güzelliklerin mükemmel olması, hem de sıcak hava balonculuğu için atmosferin, havanın ve meteorolojik şartların son derece iyi olmasından kaynaklanmadır” dedi.
Dr. Halil Uluer etkinliğin soru cevap kısmında dünyanın en büyük sıcak hava balon şirketi ünvanına sahip olan Anatolian Balloons’un kuruluşundan bugüne kadar yaşadığı gelişim sürecini anlattı. Söyleşinin son kısmında sorulara doğru cevap veren 3 öğrenci balon gezisi hakkı kazandı.

Editör: TE Bilisim