BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Antalya Side Müzesi'nde bir yıl içinde 76 tarihi eser restore edildi. Restore edilen eserler müze olarak kullanılan tarihi Roma Hamamı içinde sergileniyor. Türkiye'de müzeler içinde tek restore ve konservasyon çalışması yapılan yer Side Müzesi. Müzede 3 içinde de 12 bine yakın tarihi sikkenin konservasyonunun yapıldığı, yapılan modern dolaplarda teşhirine başlanıldığı ifade edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Efes'ten sonra Türkiye'de ikinci kazı yapılan yerin Side Antik Kent olduğunu ve tarihi ören yerinde kazı çalışmalarının 66 yıldır sürdüğünü söyledi. Side Müzesi ve Side Antik Antik Tiyatro'yu 164 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini belirten Arıcı, Side Müzesi'nin tarihi eserleri onarma ve konservasyon çalışmalarına destek olduklarını kaydetti.

Side'de ilk kazı çalışmasının 1947 yılında Ordinasyüs Prof.Dr. Arif Müfid Mansel'le başladığını ve 4 yıldır da Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Side Kazı Başkanı olan Doç.Dr. Hüseyin Alanyalı ile sürdüğünü söyleyen Arıcı, Doç.Dr. Hüseyin-Feriştah Alanyalı çiftinin bir yıl içinde Ticaret Agorası içinde bulunan Tüke Tapınağı'nı bir içinde ayağa kaldırarak kültür turizmine kazandırılmasının takdire şayan çalışma olduğunu ifade etti. Arıcı, "Side'de tarihi eserleri kaldırma çalışmalarını takdir ediyoruz. Side Müzesi tarihi eser onarmada başarılı çalışma yaptı. Yapmaya da ediyor." dedi.

Editör: TE Bilisim