Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Siirt İl Jandarma Komutanlığı, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek, çocuk evlerinde kalan 38 kimsesiz çocuğu ağırladı.

Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar, asker ağabeyleriyle buluştu. Çocuklar unutulmaz heyecanlı dakikalar yaşadı. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askeri gazinoda verilen hafta sonu kahvaltısında çocukları jandarma teşkilatı mensupları yanı sıra Vali Ahmet Aydın ve eşi Arzu Aydın yalnız bırakmadı. Vali Aydın ve İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli, çocuk evlerinden gelen minik misafirleriyle tek tek görüşerek, yakın ilgi gösterdi. Çocuk evlerinde kalan bazı çocukların askeri üniforma talep etmeleri üzerine, kendilerinin bu taleplerinin en kısa sürede karşılanacağı sözü verildi.

Kahvaltı sonrası, İl Komutanlığı personeli tarafından jandarma teşkilatının özel eğitimli köpeklerle yaptığı operasyonel faaliyetleri içeren bir gösteri sergilendi.
Gösteri alanında, özel eğitimli mayın arama ve narkotik köpeklerinin sergilediği gösteriyi izleyen çocuklar, jandarmanın yapmış olduğu faaliyetleri yakından görme fırsatı buldu. Şüpheli paketin bulunması ve etkisiz hale getirilmesi, narkotik köpeği eşliğinde araç ve şahıs aramaları, yol kontrol faaliyetleri ve zırhlı araçların tanıtımı izleyenlerden büyük alkış aldı.

Vali Ahmet Aydın, çocuk evlerindeki çocuklarla beraber, özel eğitimli köpeklerin arama faaliyetlerini keyifle izlediklerini belirterek, bu programın düzenlenmesinde emeği geçen başta İl Jandarma Komutanı Feridun Yürekli olmak üzere, tüm askeri personeli tebrik ederek, teşekkür etti.

Daha sonra kimsesiz çocuklara, 1915 yılında Van ilinde yaşanan 120 çocuğun kahramanlık destanını anlatan '120 Filmi' izletildi. Kimsesiz çocuklara çeşitli hediyeler verilmesi ile program sona erdi.

Editör: TE Bilisim