Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Mersin’in Silifke ilçesinde emniyet müdürlüğünün yürüttüğü ‘Yenigün Projesi’ kapsamında öğrencilere madde kullanımı ve zararları anlatılıyor.

Liselerde yapılan eğitimlere katılan Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Kürşad Buğra Bilgin, madde kullanımına başlamada en önemli nedenin arkadaş çevresi ve merakın olduğunu söyledi.

Öğrencilere hafta boyunca madde bağımlılığı ve zararlarını anlatan Bilgin, sinevizyon eşliğinde uyuşturucu bağımlılığının başlama nedenlerini ve zararlarının aktardı.

Uyuşturucuya başlamanın dönüşü olmayan bir yola girmek anlamına geldiğini belirten Bilgin, satıcıların gençleri özellikle ‘Bir defa denemek ile bir şey olmaz’ veya ‘Ben kullanıyorum bir şey olmadı’ diyerek kandırdığını vurguladı. Uyuşturucuyu veren kişilerin genelde en yakın arkadaş çevresi olduğunu dile getiren Bilgin, “Bu nedenle arkadaş seçimi sizler için büyük önem arz ediyor. Mutlaka sizin gibi hayatında doğru hedefleri ve güzel uğraşları olan kişiler ile arkadaşlık edinin. Sizi herhangi bir madde kullanmadan da arasına alan arkadaş ve gruplar olduğunu göreceksiniz." dedi.

Öğrencilerin çeşitli sorularına da cevap veren Bilgin özellikle ailelerinden hiçbir şey saklamamaları gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim