LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Ordu Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Hasan Şimşek, oda olarak mesleki eğitimin önemini bildiklerini ve insanları meslek sahibi yapmak için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirtti.

        Hasan Şimşek, İŞKUR ve Kız Meslek Lisesi ile birlikte yürüttükleri mesleki eğitim tekstil kursu hakkında bilgi verdi. Şimşek, ÜTSO’nun zemin katında tekstil firmalarına kalifiyeli eleman yetiştirmeye yönelik olarak açılan kursta incelemelerde bulundu.

        Şimşek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Uzmanlaşmış Meslek Eğitim Merkezi (UMEM) Projesi kapsamında bir tekstil firması ile anlaşarak, mesleki eğitim vereceklerini söyledi. Eğitmenlerinin bir kısmının Kız Meslek Lisesi öğretmenlerinden, bir kısmının ise tekstil fabrikalarında çalışanlardan oluştuğunu söyleyen Şimşek, "Tekstil fabrikalarının istediği elemanları yetiştirmek için çalışacağız. Ünye Organize Sanayii de bitti. Önümüzdeki dönemlerde, bu yılın sonuna kadar yer dağıtımı gerçekleşmiş olacak. Oraya gelecek olan tekstil firmalarının alt yapılarını burada oluşturup, onların eleman ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Onun için de ÜTSO binamızın zemin katını tekstil kursu haline getirdik. Bize destek veren Ünye’deki tekstil firmalarına, Ordu Çalışma ve İŞKUR Müdürü Mehmet Döktür’e ve Kız Meslek Lisesi Müdiresi Ayşe Akyol’a teşekkür ediyorum.” dedi.

        “AMACIMIZ KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRMEK”

        Ordu Çalışma ve İŞKUR Müdürü Mehmet Döktür ise "Çeşitli dallarda projeler gerçekleştiriyoruz. Geçen sene 174 tane proje gerçekleştirdik. Çeşitli sektörlerde eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz. UMEM projesi, Türkiye genelinde 111 okulda gerçekleştirilen projelerden bir tanesidir. Bu proje dalında bizim yöremizde Endüstri Meslek Lisesi’nde 500 bin TL’lik malzeme alındı. Buradaki öğretmenlerde bir eğitim sürecinden geçirildi. Bu proje 3 ay teorik, 3 ay pratik olmak üzere 6 ayı buluyor. Buradaki projemizin süreci ise 360 saattir. Ayrıca burada iş öğrenen kursiyerlerimize günlük 20 TL’de cep harçlığı veriyoruz. Hastalık, genel kaza sağlık sigortasını da yapıyoruz. Amacımız kalifiye eleman yetiştirmek.” diye konuştu.

        Ünye Arif Nihat Asya Kız Meslek Lisesi Müdiresi Ayşe Akyol da “Biz Kız Meslek Lisesi olarak eğitim boyutu ile ilgileniyoruz. Eğitim bizden soruluyor. Öğrencilerimize meslek alanında öğretmenlerimiz vasıfsız elemanlarımızı en iyi şekilde eğitip topluma kazandırıyor. Hem sektörün personel ihtiyacını gidermek hem de iş alanında umudunu kesmiş kardeşlerimize geleceklerine umut dolu bir pencereden bakmaları için elimizden geleni yapacağız. Bize destek verdikleri için İŞKUR müdürümüze ve Ünye Ticaret Odası’na da teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim